Nike brengt een Air Force 1 Flyease uit, maar zonder duidelijke Easy-Entry Mods

Geïntroduceerd in 2015, Flyease – de gemakkelijk toegankelijke tooling van de Swooshes voor mensen met beperkte mobiliteit – heeft zich uitgestrekt over het geheel van de divers uitgeruste archieven van het merk Beaverton, met als hoogtepunt de eerste handsfree iteratie met Go Flyease uit 2021.

Van dagelijks gebruik tot hardhout, een van de meest iconische silhouetten van de sportkledingreus moet nog opnieuw worden geconfigureerd, tot vandaag toen officiële afbeeldingen van de Nike Air Force 1 Flyease voor het eerst opdoken. Door de synonieme “Uptown” -kleurblokkering van het silhouet uit te breiden, heeft het triple-white ensemble een identieke compositie als die van zijn voorganger uit 1982. Afgezien van de gitzwarte Nike Air- en Flyease-branding op het tonglipje en de inlegzolen, geven metallic chromen dubraes hun typische plaatsing weer terwijl ze verwijzen naar het originele ontwerp van Peter Moore.

Op basis van de bovengenoemde afbeeldingen lijkt er echter geen duidelijke wijziging te zijn die het compatibele instapgemak mogelijk zou maken, zoals de Air Jordan 1 of het eenhandige instapsysteem en de drop-down constructies van de Air Deldon 1. Nike Flyease-technologie is gemaakt om zichtbaar te zijn op zijn schoenen. Het logo op de binnenzool en vetersluiting op de tong kunnen suggereren dat de hiel volledig inklapbaar is, waardoor de Flyease-mods volledig clandestien zijn. Er is nog geen informatie over de releasedatum gedeeld. In ander nieuws, bekijk de aankomende Air Jordan 3 “Reimagined”, die onlangs werd onthuld via officiële merkafbeeldingen.