Nike brengt Ja Morant’s JA 1 “Midnight” en “Scratch” uit

Het All-Star-weekend van de NBA biedt een geschikt moment voor merken om de nieuwste werken van hun respectievelijke basketbalhuizen te onthullen. En minder dan twee maanden sinds het debuut van Ja Morant’s eerste kenmerkende schoen door het merk Beaverton, bracht The Swoosh afgelopen weekend niet alleen de eerste twee kleurstellingen van het silhouet uit, maar creëerden ze hun eigen bergachtige pop-up ter nagedachtenis aan het landschap van Utah en Morants aanhoudende arbeidsethos. .

Een samenwerking tussen Nike Basketball en SNKRS, het gigantische, geheel witte monument met de titel Mt. Ster – en een grijze kop. Met een hyperrealistisch blok ijs op ware grootte dat is uitgehouwen om een replica van Morant buiten de ruimte te zijn, wordt het een beetje koud binnen waar een uitgedost ijsmuseum op een koele 30 graden wordt gehouden om de bevroren artefactmuren te behouden omhullende velgen, boorkegels, halterschijven en een ijsslee die met de hand zowel de “Midnight”- als de “Scratch”-proposities van de Ja 1 levert.

Aangekondigd als de eerste Gen Z-signatuuratleet van het merk, werd de Nike Ja 1 geformuleerd voor de volgende generatie van spelmakers, waardoor ze hun hangtime kunnen maximaliseren en tegelijkertijd de landingskracht kunnen verminderen door de vergrendelingspanelen van de voorvoet. Met een hands-on benadering van het creatieve proces, worden persoonlijke handgeschreven notities weergegeven in de komende reeks kleurstellingen om zijn vrienden, familie en gemeenschap te erkennen die bekend zijn geworden als Team Morant.

Ter ere van de geschiedenis van de Grizzlies’ roots met een turkoois, rood en bruin palet, grijpt de Nike Ja 1 “Scratch” terug naar de vroegste seizoenen van het team in Vancouver, terwijl een klauwkras een eerbetoon is aan de heersende Most Improved Player’s agressieve en boven de rand speelstijl. De Ja 1 “Midnight”, die eerder deze week werd bekeken, werd voor het eerst exclusief beschikbaar gesteld via een SNRKS-drop. Met een met Swarovski-kristallen bedekte Swoosh, hang tag en 12AM dubrae, laat een zwart geklede ensemble zich inspireren door Ja’s 12:00 workouts in het donker van de nacht. Afgewerkt met een ijsblauwe doorschijnende buitenzool, komt “ITS 12AM SOMEWHERE” met de hand geschreven in een zwart en rood paar onder de voeten. Met exclusieve SNKRS-drops van de laatste paren en custom Ja-merchandise, blijft Mt. 12Skii open tot en met zondag. Voor een exclusief kijkje in de ruimte en van zowel de Nike Ja 1 “Midnight” als de Scratch”, bekijk hieronder de officiële foto’s.