Nike Classics viert ’50 jaar hiphop’ met een Air Force 1 Low

Het is moeilijk om je de Nike Air Force 1 Low voor te stellen zonder hiphop. Door de jaren heen heeft de Swoosh het muziekgenre en de muziekcultuur herdacht met speciale stijlen en campagnes, maar het heeft pas onlangs de “50 Years of Hip-Hop” -collectie geplaagd.

De aankomende collectie, die bestaat uit iconen van Nike Sportswear, viert de oorsprong van het populaire muziekgenre. Een paar ter ere van de Bronx-roots van hiphop werd gelanceerd in oktober 2022 en leidde de aanklacht voor meer sneakers die geworteld zijn in de cultuur. Een nieuw opgedoken Air Force 1 krijgt een eenvoudig kleurenpalet: een helder wit bedekt het grootste deel van het bovenwerk, terwijl een crèmetint op de tussenzool terechtkomt.

Een vleugje grijs verschijnt via de buitenzool, terwijl de swooshes aan de zijkanten en het hielpaneel van de achillespees een gespoten zwarte afwerking hebben. Branding op het tonglabel en de inlegzool zorgen voor de meest voor de hand liggende verwijzingen naar hiphop. Traditionele Nike-logo’s zijn vervangen door een speciale ’50 Years of Hip-Hop’-badge bovenaan de tong. De tekst ‘NIKE CLASSICS’ landt op de binnenzool en is gestileerd naar de ouderlijke advieslabels die albums als N.W.A.’s Straight Outta Compton en Nas’ Illmatic sierden. Ten slotte voegt een gouden microfoonhang-tag zich bij de mix. Geniet van officiële beelden van het paar dat voor je ligt, terwijl je wacht op de officiële releasedetails van nike.com. In gerelateerd sneakernieuws wordt verwacht dat de Air Jordan 3 “White Cement” in maart wordt gelanceerd.