Officiële afbeeldingen van de Nike Dunk High “50 jaar hiphop”

Het genre dat bekend staat als hiphop, ontstond in de jaren 70 in New York City en heeft een halve eeuw lang muziek, stijl, mode en het bedrijfsleven beïnvloed.

Het omvat een verscheidenheid aan talenten die verder gaan dan een lyrisch spel, met verschillende geluiden die uit alle delen van de wereld komen. Simpel gezegd, hiphop is meer dan alleen geluiden, het is een stem voor een hele cultuur die sneller evolueert dan welk ander genre dan ook. In 2023 eert Nike 50 jaar hiphop met het “Classics”-pakket. Al onthuld in de Blazer Mid ’77, Air Force 1 High en Air Force 1 Low, zijn we nu gezegend met officiële afbeeldingen van de Dunk High, hier te zien met dezelfde vergeelde tussenzool, gespoten effect op de Swoosh en aangepast tonglabel.

De Dunk High heeft wat extra’s door het getrommelde leer op zowel de zwarte bovenlaag als de grijze onderlaag, terwijl de gouden microfoon aan de ketting hangt. De Nike ‘Classics’-collectie komt binnenkort uit; bekijk de officiële afbeeldingen verderop en blijf op de hoogte voor officiële releasedetails.